În cadrul Saptamanii Nationale de Voluntariat, Gradinita cu Program Prelungit ,,Cei sapte pitici” Buzau, in parteneriat cu Asociatia ,,Spirit Civic si Patriotism„ Buzau a demarat campania ,,VERDE… O ATITUDINE – VOLUNTARIT IN COMUNITATEA GRADINITEI” . Nu intamplator a fost aleasa data de 15 mai, cand se sarbatoreste ,,Ziua Familiei”, deoarece au dorit prin aceasta campanie sa atraga atentia asupra faptului ca familia are un rol important in dezvolatarea copilului, relatia famile – gradinita este importanta atat pentru copil cat si pentru unitatile de invatamant ca exemplele sunt cea mai buna metoda de a invata si, foarte important, familia sa fie integrata si implicata in mod direct in actul educational si sa contureze o comunitate a gradinitei, o comunitate pe care sa o dezvoltam impreuna.

Evenimentul a fost promovat prin intermediul cadrelor didactice, prin afisaj la loc vizibil….parintii implicandu-se fie prin participare directa, fie prin intermediul materialelor trimise: flori, arbusti, materiale reciclabile (cauciucuri), ustensile de lucru. Personalul didactic si nedidactic s-a implicat in egala masura in desfasurarea evenimentului.

A fost toaletata curtea gradinitei, taindu-se iarba crescuta in ultima perioada, s-au desfasurat actiuni de infrumusetare a spatiului verde: plantarea florilor, plantarea arbustilor ornamentali, inlaturarea pericolelor din spatiul de joaca al micutilor (tevi si obiecte de metal, pietre, segmente din spatiul de joaca ce nu mai prezentau siguranta – leagane).

“Este prima editie a campaniei si ne dorim ca acest tip de activitate sa se desfasoare cel putin o data pe luna, permitand tuturor parintilor implicarea activa in buna functionalitate a institutiei noastre de invatamant, precum si promovarea accentuata a valorilor formative ce stau ascunse in ,,a fi voluntar”. Multumesc tuturor pentru implicare: parinti, cadre didactice, personalul gradinitei, copiilor, si firmei de paza care a asigurat o buna functionalitate a evenimentului prin implicarea activa in cadrul tuturor actiunilor”, a declarat Gabriela Barbu, directoarea Gradinitei cu Program Prelungit ,,Cei sapte pitici” Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here