Scandal la Casa de Pensii. Prefectul judeţului, Aurelia Mitrea, fostă angajată a instituţiei, a descins într-un control fulger în care a dorit să verifice neregulile din instituţie. Conducerea Casei de Pensii susţine că acţiunea prefectului de Buzău a fost una ilegală şi a anunţat că va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

Se pare că întreg scandalul a plecat de la faptul că Aureliei Mitrea i s-ar fi cerut să îşi predea lucrările realizate pe postul pe care l-a deţinut la Casa de Pensii, așa cum prevede legea. Aurelia Mitrea a cerut încetarea contractului de muncă cu Casa de Pensii după ce a obtinut postul de director adjunct la APIA, pe care îl va ocupa după ce nu va mai fi prefect.

După răspunsul primit de la foștii colegi, printr-o adresă fulger, prefectul de Buzău, Aurelia Mitrea, anunţa conducerea Casei de Pensii, că în câteva ore se va prezenta într-o vizită de lucru în care va verifica, printre altele, neregulile din instituţie. În aceeaşi adresă, Aurelia Mitrea atenţiona directorul Casei de Pensii să nu anunţe presa cu privire la această vizită, mențiune care încălca prevederile legale actuale. Aurelia Mitrea susține că verificările la CJP Buzău nu au la bază motive persoanle, ci fac parte dintr-o acțiune pusă la punct chiar de ea și care vizează controale în toate instituțiile deconcentrate.

De cealaltă parte, conducerea Casei de Pensii, instituţie în care Aurelia Mitrea a lucrat timp de 12 ani, susţine că gestul prefectului de Buzău este unul ilegal şi a anunţat că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele Aureliei Mitrea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here