Este scandal de proporții la C.A. Rosetti, după ce azi-dimineață aproape 50 de elevi din satul Lunca nu au fost luați cu microbuzul școlar, pentru a fi duși la școala centrală din comună. Alături de părinți, ei au așteptat în zadar mijlocul de transport. În timp ce conducerea Inspectoratului Școlar îl acuză pe primar că a făcut un abuz în serviciu dictându-i șoferului de microbuz să nu plece în cursa către Lunca, șeful administrației din C.A. Rosetti susține că, dimpotrivă, șefii educației buzoiene se fac vinovați pentru că nu acceptă redeschiderea școlii din Lunca.

Totul a pornit după ce primarul Ionel Cînjău a solicitat revenirea asupra deciziei de desființare a școlii din Lunca, fapt care nu s-a putut realiza, pentru că demersurile au fost făcute prea târziu, iar planul de școlarizare fusese deja modificat și aprobat în sensul închiderii unității de învățământ din Lunca. Astfel, a rămas ca elevii din Lunca să învețe la școala centrală din C.A. Rosetti.

Numai că, în această dimineață, microbuzul școlar nu a fost să îi preia pe copiii din Lunca pentru a-i aduce la C.A. Rosetti. Pur și simplu, elevii au așteptat degeaba. Problema a ajuns imediat în atenția I.S.J., care a trimis inspectorul zonal și unul dintre generalii adjuncți în teren, pentru a rezolva problema.

Potrivit inspectorului general Ionel Meiroșu, primarul i-a interzis șoferului de microbuz școlar să îi transporte pe copii, acuzându-l de abuz pe șeful administrației din C.A. Rosetti: „Microbuzul nu i-a dus la școală, din ordinul primarului!

În schimb, primarul Ionel Cînjău precizează că școala centrală nu îi poate găzdui și pe elevii din Lunca, în condiții de siguranță și că oricum microbuzul școlar disponibil nu putea face atâtea curse, în așa fel încât să îi poată duce la școală pe toți copiii din comună. În plus, primarul critică Inspectoratul Școlar pentru că nu aprobă reînființarea școlii din Lunca și anunță că nu va fi de acord cu transportul elevilor din satul Lunca la C.A. Rosetti.

Din păcate, iată că tot acest conflict se răsfrânge asupra elevilor, cărora li s-a încalcat dreptul la educație încă din prima zi de școală.

În acest caz, Inspectoratul Școlar a sesizat Prefectura și Consiliul Județean.

Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile mâine, având în vedere poziția vehementă a primarului, care spune că nu va trimite microbuzul pentru a-i transporta pe copiii din Lunca la școala din C.A. Rosetti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here