O adolescentă de 13 ani din Râmnicu Sărat a murit la numai o zi după ce fusese consultată la camera de gardă şi trimisă acasă. Rudele acuză medicii de malpraxis, însă reprezentanţii spitalului exclud culpa medicală, spunând că au avut de-a face cu un caz rar de meningită, cu simptomele specifice unei simple viroze.

Nenorocirea s-a întâmplat la jumătatea lunii martie şi a avut-o în prim-plan pe Cristina Dumitrache, o adolescentă de 13 ani, din cartierul râmnicean Zidari. În seara zilei de 17 martie, s-a simţit foarte rău, iar mama sa a chemat Ambulanţa. Avea frisoane, temperatură ridicată şi dureri de cap.

”Nepoata a fost preluată de către salvare, dusă la spitalul din Râmnicu Sărat, unde a fost preluată de camera de gardă pentru adulţi. Medicul respectiv a preluat-o, i-a administrat o perfuzie, spunând că nu e grav. Terminându-se perfuzia, ne-a dat-o acasă, împreună cu o reţetă, deşi mama ei insista să o interneze”, declară Ioana Matei, bunica victimei.

Adolescenta a ajuns acasă însă, după doar câteva ore i s-a făcut rău din nou, iar rudele au chemat din nou Ambulanţa. Fata a ajuns tot la spitalul municipal din Râmnicu Sărat iar de aici a fost trimisă urgent la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Asta, după ce unul dintre medici a bănuit că fata are o infecţie în stadiu avansat.

După doar câteva ore după ce a ajuns la spitalul buzoian, Cristina Dumitrache a murit. Decesul a fost declarat la ora 8.10, după circa zece ore de la prima evaluare medicală a bolnavei.

Medicii au stabilit, după efectuarea necropsiei, că decesul a fost provocat de o meningită meningococică, boală fatală dacă nu este depistată şi tratată la timp.

După ce au înmormântat fata, rudele acesteia şi-au îndreptat furia asupra medicilor care, spun ei, nu au diagnosticat de la început forma gravă de meningită. De cealaltă parte, conducerea spitalului râmnicean susţine că fata a suferit de o formă rară de meningită şi cu o evoluţie severă, care la prima prezentarea a bolnavei prezenta o simptomatologie asemănătoare unei viroze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here