PREFECT-MUSTRATScandal în toată regula în Prefectura Buzău. Prefectul Gabriel Baltă îl acuză pe subprefectul Vasile Alecu că l-ar fi sabotat şi că ar fi încercat să conducă instituţia a-l consulta în prealabil.

“Am constatat o sabotare a persoanei mele prin emiterea unor ordine fără să fiu consultat și am introdus o procedură nouă de emitere a ordinelor care deranjează. Sunt ordine emise de domnul subprefect, mai precis, există un ordin emis atunci când eram prezent cu avizul serviciului de legalitate. Faptul că sunt ocolit m-a deranjat mai ales că aduc atingere puterii pe care o am în conducerea acestei instituții”, a declarat prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată special pentru a nega un articol apărut într-un ziar din presa locală.

Prefectul nu a făcut afirmaţii doar la adresa subprefectului, ci s-a supărat şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei. Sorin Gheorghe a fost eliberat din funcţia pe care o ocupa, dar nu înainte de a i se lua biroul şi telefonul de serviciu.

„Sorin Gheorghe a fost suspendat pe motiv că nu mai are încredere în el și asta după ce i-ar fi răspuns doamnei Baltă că dânsul nu execută ce spune ea”, a declarat subprefectul Vasile Alecu.

Subprefectul Vasile Alecu este decis să nu lase lucrurile să se termine aici. Mâine va înştiinţa forul superior despre neregulile petrecute în Instituţia Prefetului de-a lungul timpului.

“Mâine voi trimite o înştiinţare către Ministerul Afacerilor Interne căreia îi voi ataşa şi documente din care să reiasă activitatea cu caracter ultraredus, atipică şi ilegală a prefectului de Buzău, Gabriel Baltă. Când spun ilegală mă refer la toate acţiunile întreprinse de domnul Baltă în instituţie, ultima dintre ele fiind acordarea unui aviz ilegal unei primării din judeţ”, a declarat subprefectul Vasile Alecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here