Vești bune de la meteorologi. Scăpăm, în sfârșit de ger. Specialiștii de la ANM susțin că vremea se va încălzi treptat în următoarele două săptămani, valorile termice din timpul zilei urmând să fie pozitive în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitatiile vor fi în general mixte si de slaba intensitate.
În Muntenia, desi vremea se va încalzi treptat, abia pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. În schimb, valorile termice maxime vor deveni, în medie, înca din 26 ianuarie pozitive, urcând până la 8 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie și 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, însă, începând cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atât maximele cât și minimele, vor fi usor mai ridicate decat în mod obisnuit în această perioadă a anului.

Izolat vor fi precipitatii slabe, ninsori fiind așteptate în Muntenia în perioada 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here