„Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Aceasta înseamnă că elevii vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis.

Cele trei scenarii: 

– Scenariul verde – înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

– Scenariul galben –  între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;

– Scenariul roşu –  unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile.

”Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală. Felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local. Deci decizia se descentralizează la nivel de judeţ şi în funcţie de situaţia concretă locală se va decide dacă va funcţiona după scenariul 1 – verde, scenariul 2, galben cu risc mediu sau scenariul 3, roşu, care înseamnă că şcoala se închide de tot. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenairul”, a adăugat șeful Statului.a0387671 5da3 4503 ab55 22b4383f5b1f w408 r1 sPreședintele Klaus Iohannis a și precizat cum se aplică fiecare scenariu în parte: Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitatea respectivă. La extrema cealaltă se află scenariul roşu, unde mai mult de trei persoane pe zi în medie înseamnă scenariul de avarie când nu se face şcoală fizic, ci se face şcoală online.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here