Şcoala nr.1 “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” riscă să rămână fără teren de sport. Suprafaţa a fost retrocedată în instanţă, iar Primăria a eşuat să îl cumpere, după ce consilierii din opoziţie s-au abţinut de la vot. În aceste condiţii, oricând, proprietarul terenului îl poate vinde oricui.

Terenul de sport, în suprafaţă de peste 850 de metri pătraţi a fost restituit în natură unei familii din Buzău, după ce fusese preluat abuziv de autorităţile comuniste. Ulterior, timp de cinci ani, proprietarul a fost obligat să respecte destinaţia de teren de sport, printr-un contract de închiriere la o sumă modică.

După expirarea perioadei de graţie, proprietarul a oferit suprafaţa spre vânzare Primăriei, care a avut drept de preempţiune.

O comisie specială a negociat la 265 de euro/metrul pătrat, după ce mandatarul ceruse iniţial 300 de euro. Ieri, în cadrul şedinţei de consiliu local, s-a supus la vot proiectul privind aprobarea cumpărării terenului de către Primărie, la valoarea de aproape 230.000 de euro.

Pentru a trece, proiectul ar fi avut nevoie de aprobarea majorităţii calificate, de 16 voturi. 13 aleşi au votat “pentru” şi 6, din arcul opoziţiei, s-au abţinut. Respingerea proiectului elimină dreptul de preempţiune al Primăriei, astfel că proprietarul poate vinde oricui acel teren de sport, spre îngrijorarea celor de la Şcoala nr. 1.

La aflarea veştii, profesorii şi părinţii au reacţionat.

Liberalii au invocat faptul că preţul de tranzacţie convenit de comisie cu mandatarul este supraevaluat, motiv pentru care nu au dorit să dea girul pentru cumpărarea terenului de sport. Conducerea şcolii a stat de vorbă şi cu câţiva dintre consilierii care s-au abţinut de la vot.

În cazul în care proprietarul nu se grăbeşte să vândă terenul şi nu va primi o ofertă mai bună, există posibilitatea ca proiectul să fie repus pe tapet, şefii din Palatul Comunal încercând să îi convingă şi pe cei din opoziţie să fie de acord, astfel încât să nu se ajungă ca Şcoala nr. 1 să rămân fără teren de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here