bon-fiscal (1)
Aviz buzoienilor care strâng bonuri în urma cumpărăturilor și care speră să câștige la loteria organizată de Guvern. Se anunță noi reguli pentru ca cei care cîștigă să se bucure de câștiguri substanțiale, nu cum s-a întâmplat la prima ediție a loteriei când norocoșii au de încasat cam 100 de lei fiecare. Prezent într-o emisiune televizată, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat ca un nou mecanism pentru Loteria bonurilor fiscale va fi definitivat in luna mai.

„Loteria bonurilor fiscale este o campanie care a produs efecte, si inca efecte vizibile, dar, cum de obicei nimic nu este perfect, orice astfel de propunere sau initiativa poate sa sufere modificari. Si aici vreau sa vin cu cateva schimbari pentru ca avem astazi o situatie destul de, sa spunem, neplacuta pentru cei care s-au declarat castigatori. Un fond de premiere de un milion de lei si deja aproximativ 10.000 de declarati castigatori, si continua, ceea ce face ca acel castig sa fie unul foarte redus. Deci clar trebuie sa schimbam aceasta abordare.
Cel care castiga sa fie stimulat sa participe la o astfel de loterie, sa aiba castiguri mult mai mari. Si aici vreau sa vin cu schimbari de abordare, eventual pe categorii de castig, astfel incat castigurile sa fie substantiale pentru cei care participa la o astfel de loterie. Ma gandesc chiar pe acele categorii de castiguri, ma gandesc poate la numarul sau seria bonului fiscal.(…) In luna mai va fi definitivat un nou mecanism”, a explicat Teodorovici.

El a subliniat ca, in luna mai va avea loc Loteria stabilita prin Ordonanta 10% 2015, dar exista si o propunere de a fi organizate loterii suplimentare, lunare, pentru zonele cu evaziune ridicata.
„Pe de o parte, va loteria stabilita prin Ordonanta 10/2015 si, pe de alta parte, acea propunere de a avea chiar si loterii lunare, altele decat cea prezenta, pe zone in care evaziunea fiscala este destul de ridicata, pentru a incuraja astfel populatia sa colecteze bonurile fiscale, in special din acele zone din economie cum ar fi legume-fructe, cum ar fi partea de bauturi alcoolice, pentru ca aici sunt zonele principale cu evaziune fiscala ridicata. Ar fi o loterie suplimentara, periodica, pentru aceste bonuri fiscale provenite din zona unde evaziunea fiscala este una ridicata. Este o masura indirecta de lupta impotriva evaziunii fiscale din partea Ministerului de Finante”, a spus oficialul MFP.
Acesta a precizat ca, in sectorul de legume-fructe, pentru cei care vand in piete si au atestat de producator nu sunt necesare casele de marcat, acestia nu trebuie sa emita bonuri fiscale. Masura ii vizeaza doar pe ‘simplii’ comercianti, cei care iar marfa de la producatori si o vand in piata.
Prima extragere la loteria bonurilor fiscale a avut loc in data de 13 aprilie, iar bonurile castigatoare sunt cele emise in data de 7 februarie, cu valoarea cuprinsa intre 6 lei si 6,99 lei. Posesorii acestor bonuri au la dispozitie 30 de zile pentru a le depune la ANAF in vederea participarii la impartirea premiului de un milion de lei aferent extragerii.
Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori. Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here