Tudor Ciuhodaru vrea să modifice Codul Rutier: Deputatul PSD propune ca cei care vor să obţină permisul de conducere să urmeze înainte un curs de prim-ajutor. ”Toţi şoferii din România trebuie să devină paramedici”. Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, de profesie medic, vrea să modifice Codul Rutier. În opinia lui, cei care îşi doresc pemis de conducere vor trebui să urmeze întâi un curs de prim ajutor, informează B1 TV.

”Este simplu, câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Toţi şoferii vor putea asigura direct şi corect măsurile de prim-ajutor, iar promovarea unui astfel de curs de prim-ajutor în trafic ar putea fi introdus la examenul de obţinerea permisului de conducere”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Medicul vine cu argumente solide.

”Să ştii că din experienţa pe care o am şi din statisticile Poliţiei rutiere, 80 la sută dintre accidentele severe au loc în afara localităţii, acolo unde timpii de intervenţie sunt lungi şi în general primul participant la trafic este tot un şofer care ar putea să asigure măsurile de prim-ajutor dacă ar şti ce trebuie să facă în aşa fel încât să poată salva viaţa”, a mai spus medicul.

Tudor Ciuhodaru consideră că în prezent întrebările de la examenul auto pentru obţinerea permisului de conducere despre modul în care se acordă primul ajutor sunt prea puţine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here