Avalanșă de cereri la Serviciul Cazier al IPJ Buzău, motiv pentru care responsabilii serviciului au impus mai multe măsuri de protecție anti-COVID. Solicitanții nu mai au voie să aștepte în curtea instituției, ci afară pe trotuar, de-a lungul străzii Chiristigii. Numărul mare de solicitări este dat și de faptul că aleșii locali trebuie să obțină cazierul judiciar pentru dosarele de validare a mandatelor. 

Accesul se face controlat, în baza bonurilor de ordine, la poartă fiind polițiști locali care împart și cererile tip și bonuri de ordine. Pentru a face față numărului mare de solicitări, programul de lucru a fost prelungit. 

„Ținând cont de volumul ridicat de solicitări și pentru eficientizarea serviciului în interesul public, Serviciul Cazier  Judiciar, Statistică și Evidență Operativă își prelungește activitatea de lucru la ghișeul de eliberare a documentelor, sens în care vă aducem la cunoștință că de mâine, 07 octombrie, va funcționa zilnic, în intervalul orar 07.00-13.00.

Având în vedere măsurile instituite la nivel național și luând în considerare necesitatea aplicării în continuare a unor măsuri și reguli care să urmărească cu prioritate prevenirea și reducerea riscurilor de răspândire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, precum și responsabilitatea ce revine autorităților și instituțiilor publice în acest sens, atât față de propriii angajați, cât și față de persoanele care se prezintă la ghișeu, facem apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială atunci când se prezintă la ghișee pentru a solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverințelor de integritate comportamentală.

Accesul în incinta ghișeelor va fi permis DOAR pentru persoanele care poartă măști de protecție.

Adresăm rugămintea cetățenilor să dea dovadă de înțelegere, de responsabilitate și să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor statului. Abaterea de la aceste recomandări poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor!

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here