646x404Vicepremierul l-a trimis deja la Buzău pe secretarul de stat Iulian Matache de la Ministerul Dezvoltării pentru a sprijini coordonarea instituțională pe timpul codului portocaliu de viscol, precizeaza Agerpres.

„Va sta acolo două zile, trei zile, cât este nevoie pentru ca tot ceea ce s-a a stabilit azi ca și mod de acțiune, cu forțele MApN pe care ministrul Dușa le-a pus la dispoziție și logistică și resurse umane, ca forțele MAI, cele de la Compania Națională să poată să fie folosite în mod eficient”, a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea l-a informat si pe primul ministru despre situatia din judetul Buzau.

„L-am informat pe primul ministru despre ce am găsit acolo (la Buzău n.r.). A avut o activitate bună până acum dar dacă în situațiile astea limită este nevoie de o mână forte și de o gândire limpede și de decizii luate rapid nu performează, nu știu dacă poate în continuare să îndeplinească această funcție. Primul ministru a hotărât că vom discuta săptămâna viitoare în mod serios pentru că să schimbi prefectul mâine în ședința de Guvern în plin viscol nu e în regulă. Dar după părerea mea nu mai sunt foarte multe șanse să rămână”, a afirmat Dragnea marți seară, după ședința Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Vicepremierul a adăugat că după măsurile pe care le-a luat la Buzău, deja s-a ajuns la unele localități despre care autoritățile spuneau că este imposibil de ajuns din cauza intemperiilor.

„Acest lucru este de neacceptat. Este păcat de munca întregului sistem dacă într-un singur loc cineva nu duce treaba până la capăt. Degeaba rezolvi tot județul dacă îți rămân cinci localități care sunt izolate și acolo poți avea probleme”, a precizat Dragnea.

Guvernul l-ar putea demite pe prefectul de Buzău săptămâna viitoare, după ce vicepremierul Liviu Dragnea l-a informat pe primul-ministru asupra situației pe care a găsit-o marți în acest județ, precizeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here