Un tanar este adus la audieri la sediul DIICOT Timisoara, luni, 20 ianuarie 2014. Politisti si procurori DIICOT Timisoara desfasoara, luni, opt perchezitii la Timisoara si alte opt la Craiova, la persoane suspectate de trafic de canabis si etnobotanice. ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Un polițist buzoian a fost retinut. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi trebuit să vegheze la transportul în siguranță a unor țigări de contrabandă confiscate după anumite acțiuni, insa își însușea o parte din țigarete înainte ca acestea să fie distruse.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca omul legii iși făcuse un obicei din acest lucru însă în cele din urmă pe fir au intrat ofițerii DGA.

Ofițerul este de la Postul de Poliție Pârscov, se numeste Stefan L. si avea sarcina de a asigura transportul țigărilor de contrabandă confiscate de oamenii legii până la fosta fabrică de țigări din Pârscov, locul unde urma să fie distrusă marfa. Pe drum, insa, cu intelegerea politistului transportatorii sustrăgeau din produsele destinate distrugerii.

În cele din urmă, ofițerii DGA Buzău au intrat pe fir. În urma unei anchete demarate împreună cu IPJ Buzău și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău l-au reținut ieri pe polițistul din Pârscov. Astăzi, omul legii a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infrcțiunii de luare de mită.

Decizia magistraților poate fi contestată de polițist în termen de 48 de ore de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here