Șeful Politiei Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu s-a întâlnit marți, 30 mai 2017, la Washington DC, cu domnul Andrew McCabe, directorul FBI.
În cadrul discuțiilor, s-a subliniat excelenta colaborare dintre FBI și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română, fiind apreciată în special cooperarea de succes în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice.
De asemenea, au fost abordate aspecte privind sprijinul informațional și operativ în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe, schimbul de date și informații, precum și rolul important al atașaților de afaceri interne, din cele două state.
Totodată, au fost evidențiate activitățile de perfecționare a pregătirii profesionale a polițiştilor români, pe linie operativă, de către experții FBI, fiind stabilit un nou calendar de pregătire, cu accent pe domeniile prioritare.
În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, stabilindu-se noi linii de acțiune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here