Consumul de droguri este un fenomen în creştere la Buzău. Este declaraţia dată la un post de televiziune locală chiar de către comandantul IPJ. Comisarul-şef Laurenţiu Pantazi susţine că situaţia este îngrijorătoare, mai ales că unii consumatori devin protagoniştii unor infracţiuni sau ai altor incidente.

Declaraţie îngrijorătoare a comandantului poliţiei buzoiene, comisarul şef Laurenţiu Pantazi. Consumul de droguri este un fenomen în creştere iar ofiţerii de la Crimă Organizată fac faţă cu greu semnalelor de pe piaţa stupefiantelor din Buzău.

Recent, ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri, formată din 24 de membri, care acţiona pe raza mai multor judeţe. Şi din datele acestei anchete, s-a constatat cât de uşor se pot procura drogurile, mai ales etnobotanicele.

Consumul de droguri este încurajat şi de faptul că preţurile etnobotanicelor, substanţe cu efecte devastatoare, sunt accesibile. Din păcate, ajung şi în rândurile elevilor.

La începutul săptămânii, un accident produs în faţa Sălii Sporturilor, trezea suspiciuni ofiţerilor de poliţie, cu privire la starea ciudată a unui tânăr şofer care a intrat cu maşina în alte trei autoturisme. La ceva timp după producerea incidentului, o patrulă a Poliţiei Locale a depistat 4 tineri, cu un comportament suspect, asupra cărora a fost găsit un pliculeţ care conţinea un produs vegetal, posibil substanţă interzisă. Cei 4 ar fi fost în maşina implicată în evenimentul rutier. După două zile, în cartierul Broşteni, un alt tânăr a fost surprins având asupra lui un pliculeţ cu conţinut suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here