opt-bebelusi-abandonati-spitalele-din-sibiu-au-nevoie-de-familii1359037541Semnal de alarmă tras de medicii buzoieni. De la începutul acestui an, zeci de copii au fost abandonați în Maternitate. Micuții nu sunt doriți de părinții lor, de obicei din cauză că nu bani să îi crească. Bebelușii rămân în grija medicilor și a asistentelor din spital, până când își găsesc un asistent maternal care să îi crească. În prezent, în Maternitatea buzoiană se află o fetiţă de doar câteva zile care a fost lăsată de mama ei în unitatea sanitară. Bebeluşul este unul dintre zecile de copii care au fost abandonaţi în Maternitate sau în Spitalul Judeţean de la începutul acestui an. Reprezentanţii Spitalului spun că abandonul bebeluşilor a devenit un fenomen în acest an. „Ne confruntăn cu un număr mare de abandonuri atât în Maternitate, cât şi în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Putem spune că abandonul micuţilor a devenit un fenomen în acest an pentru care încercăm să găsim soluţii”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvâtn Spitalul Judeţean Buzău.
După plecarea mamelor din Maternitate, părinți devin medicii și asistentele care au grijă ca micuții să mănânce la timp, îi spală și îi schimbă.
De regulă, mamele care își abandonează copiii în spital sunt de etnie romă sau au vârste foarte fragede. În plus, nu au nici educație iar pe parcursul sarcinii nu merg deloc la vizite medicale. „Copiii care sunt abandonaţi provin de regulă din familii numeroase, iar mamele spun că nu au bani şi condiţii să îi crească. Unele dintre mame au vârste mici şi sunt şi copiii care nu sunt doriţi de taţi”, spune Georgiana Dragu, asistent social în Maternitatea Buzău.
Dureros este că nici familiile care își doresc să adopte un prunc nu pot face acest lucru prea ușor. Mamele care își abandonează copiii refuză să își dea acceptul ca bebelușii lor să fie crescuți de o altă familie. De regulă, micuții ajung în centre de plasament sau în grija asistenților maternali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here