Solicitarea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Doina Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită, a ajuns astazi  la senat. Biroul permanent al acestei Camere urmează să discute luni această cerere a DNA. Biroul permanent al Senatului va înainta cererea Justiției Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviințeze sau să respingă solicitarea.

Procurorul -sef al DNA , Laura Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei Doina Tudor  acuzată de complicitate la luare de mită.

Ea este anchetată în dosarul in care fostul sau sot Daniel George Tudor a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

DNA precizează că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, susțin procurorii.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii DNA, precum și copii ale dosarului de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here