Doina TUDOR

Senatorul liberal Doina Tudor a remis, luni, un comunicat de presă în care se întreabă dacă tragedia din clubul bucureștean putea fi evitată dar și dacă, politicienii au învățat ceva în urma celei mai mari catastrofe din ultimii ani.

 

„Pe  30 octombrie am trăit una dintre cele mai mari catastrofe din ultimii ani. Incendiul transformat în carnagiu nu mai poate fi povestit, cu toții cunoaștem evenimentele prezentate de presa centrală încă de la primele ore ale incidentului. S-au decretat trei zile de doliu național. Astăzi, luni, este a treia zi de doliu naţional, iar bilanțul este unul negru: 30 de morţi şi alţi 137 în stare gravă. Medicii spun că 90 de răniţi mai pot fi salvaţi doar de un miracol.

Am dorit să intervin pentru opinia publică, în calitate de mamă și bunică, ca o reacție la faptul că trebuia să se întâmple un eveniment dramatic – pe lângă multe altele dar nu de amploarea totuși a unui eveniment de acest gen întâmplat în București – pentru ca autoritățile să înțeleagă superficialitatea tratării ilegalităților cu iz de normalitate cu care ne-am obișnuit să trăim. Din păcate drama pe care o resimt părinții, frații, soții, copiii victimelor care au murit în tragicul incident nu are cum să fie descrisă de nimeni. Ce vom resimți ca indivizi și ca nație atunci când de acum încolo, de fiecare dată, când copiii sau nepoții noștri vor ieși în cluburi, în săli de spectacole, în incinte așa – zis culturale din București sau din țară…întrebându – ne dacă autoritățile publice locale și centrale au verificat avizele de funcționare a respectivelor locații, stabilitatea tehnică a clădirilor în care funcționează,etc ?!

Căutăm vinovați, în ograda noastră sau în ograda altuia, cum spune o vorbă din popor…dar și în al 12-lea ceas nu înțelegem că este timpul să scăpăm de mentalitatea publică de genul “las că merge și așa ”. Din păcate, indiferența ucide, corupția ucide, lipsa de decizie sau amânarea unor decizii indiferent de nivelul de autoritate are efecte asupra societății…și iată, că pe 30 octombrie 2015 s-a arătat că acest sistem poate ucide. Știu, plătim impozite și taxe din care sunt plătiți funcționarii care ar trebui, prin fișa postului, să ne apere de acești infractori (și aici am inclus pe cei ce dau și pe cei ce iau). Știu, nu e treaba noastră să facem inspecții sau verificări, dar putem refuza să mai intrăm în astfel de  locuri, iar artiștii, la rândul lor, pot refuza orice formă de manifestare artistică în aceste antecamere ale morții. Aceasta se pare că este singura modalitate de a reacționa și de a boicota ilegalitățile realizate de acești vânzători de iluzii, care își spun patroni de cluburi ! Iar dacă nu vom învăța nimic din durerea acestor zile, vom rata ocazia să-i pedepsim pe cei ce ucid vise și fac avere pe sângele copiilor și durerea părinților lor.

Închei acest apel printr-o afirmație a unei persoane din generația celor care au murit în Club Colectiv: S-a maturizat cu forța o generație, s-a terminat o eră”, scria pe pagina sa de Facebook Vlad Tausance, un cunoscut blogger din mediul virtual.

Oare, noi, clasa politică, am învățat ceva din acest tragic eveniment ?

 Senator PNL de Buzău

Doina –Anca Tudor ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here