boscodeala-si-mocanu

Spiritele continuă să fie încinse la maximum în PSD Buzău. Starea de tensiune a fost generată de faptul că șeful PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, nu și-a mai dat demisia din fruntea partidului, așa cum a anunțat după decizia Judecătoriei Brașov privind condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare, fără a fi definitivă.
Nemulțumiți că nu și-a ținut promisiunea de a demisiona sunt deputatul Marian Ghiveciu și senatorul Victor Mocanu. Acesta din urmă susține că era oportun pentru imaginea partidului ca Boșcodeală să facă un pas în spate după condamnare.
”Partidul e in aer. Nu e benefic pentru partid faptul că nu-și dă demisia, dacă prima instanță ți-a dat condamnare trebuie să faci un pas înapoi, e o chestiune de educație, de moralitate”, a declarat Victor Mocanu.
Atât Mocanu cât și Ghiveciu susțin că Boșcodeală ar fi vrut să-l susțină la șefia PSD Buzău, în cazul în care ar fi rămas în picioare decizia de a demisiona, pe deputatul Marcel Ciolacu, ceea ce îi nemulțumește, fiind, spun ei, contrar statutului care prevede ca în situația în care președintele demisionează îi ia locul președintele executiv, în cazul de față deputatul Marian Ghiveciu.
”Am înțeles că domnul Boșcodeală susținea la funcția de președinte interimar pe deputatul Marcel Ciolacu, ceea ce nu e în regulă, avem un statut la PSD care trebuie respectat dar ca să ai cunoștință trebuie să-l citești. Când președintele demisionează sau nu mai poate să dețină funcția de președinte automat președintele devine cel executiv iar la Buzău eu sunt. Nu trebuie decât să se respecte statutul”, a declarat Marian Ghiveciu.
Liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, a anunțat joi că renunță la demisia de la vârful filialei județene, după ce a discutat cu premierul Victor Ponta, președintele partidului iar acesta i-ar fi cerut să rămână pe funcție până la alegerile din primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here