ambulanta_1309450377_71102800
Ministerul Sănătăţii a repartizat 30 ambulanţe de tip B 4×4 către serviciile de ambulanţă din ţară, între care se află și Buzăul.
„Performanţa serviciilor de urgenţă prespitaliceşti este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenţă, dar şi de dotarea acestora. Este important pentru succesul intervenţiilor ca ambulanţele să fie moderne şi echipate corespunzător cu aparatura medicală necesară. Ambulanţele achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit unui comunicat de presă al MInisterului Sănătății, repartizarea ambulanţelor a fost realizată în urma analizei situaţiei parcului auto şi a activităţii fiecărui serviciu de ambulanţă de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

Astfel, conform sursei citate, au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuaţi de fiecare ambulanţă de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanţă.
„Cele 30 ambulanţe de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi către serviciile de ambulanţă teritoriale din Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea”, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here