Parlamentarul USR-PLUS de Buzău, Emanuel Ungureanu, a anunțat că se va vaccina, săptămâna aceasta, cu ser de la AstraZeneca, făcând chiar o promovare a vaccinului realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), în contextul în care sunt multe voci care contestă acest produs pentru imunizarea anti-COVID. 

Și eu mă vaccinez cu AstraZeneca!

La sfârșitul acestei săptămâni mă voi vaccina anti-Covid 19 cu vaccinul considerat de unii ca fiind „cel mai slab” în comparație cu cele de la Pfizer-Biontech sau Moderna. Foarte mulți cetățeni cu păreri ferme pe acest subiect susțin că acest vaccin nu ar fi suficient testat.

Profesorul Razvan Chereches demontează cu argumente solide această minciună. De ce mă testez acum și nu am făcut-o mai devreme cu celelalte două vaccinuri? Simplu. De peste 18 ani sprijin pacienții cu boli cronice de rinichi și am considerat că aceștia sunt esențiali în procesul de vaccinare deci, au prioritate, fiind printre cei mai expuși în fața formelor severe de boală. Marea majoritate a pacienților dependenți de dializă din România au avut deja acces la prima doză de vaccin Pfizer sau Moderna, ceea ce reprezintă un succes al echipei coordinată de dr Valeriu Gheorghiță și a echipei Ministerului Sănătății, împreună cu DSP și centrele de dializă: Diaverum, Fresenius sau BBraun.

România este printre țările privilegiate din lume care au acces la aceste vaccinuri salvatoare! Am protestat în stradă, alături de oameni ca Vlad Voiculescu pentru ca România să rămână în Uniunea Europeană, locul de unde doreau să ne scoată unii parlamentari de la PSD care au semnat zilele trecute o moțiune împotriva ministrului Sănătății. Statutul de stat membru al Uniunii Europene ne oferă astăzi acces la vaccinuri performante, medicamente la care alte state de pe mapamond nici nu pot visa. PSD ar trebui să tacă 100 de ani…” , a declarat Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here