În ziua de 20 februarie, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii buzoieni pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile instituite pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus și în urma apariției în spațiul public a unor imagini care indicau că la un anumit imobil sunt în desfășurare tradiții religioase privind funeraliile unei persoane din localitatea Cislău, și că nu ar fi respectate restricțiile, polițiștii s-au sesizat din oficiu.

La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Polițiilor orășenești Pătârlagele și Nehoiu, Secțiilor de poliție Cislău și Pârscov, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi.

Având în vedere regulile instituite, organizatorului, invitaților și altor 22 de participanți le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii continuă activitățile, pentru legitimarea participanților, urmând a fi luate măsuri față de persoanele identificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here