cristinel-bigiu-florin-colgiu-dna-combo
Magistrații de la Curtea de Apel București judecă luni contestațiile depuse în urma măsurilor arestării preventive a președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, și a finului său, Florin Colgiu, acuzați de luare de mită și respectiv complicitate la luare de mită.
Contestațiile au fost depuse de avocații celor doi după arestarea din data de 7 decembrie, decizia trimiterii după gratii a lui Bîgiu și Colgiu fiind dictată, la cererea procurorilor, de judecătorii de la Tribunalul București.
După analizarea contestațiilor, Cristi Bîgiu și Florin Colgiu fie rămân în arest preventiv până la expirarea celor 30 de zile, fie vor fi cercetați sub control judiciar, o altă variantă fiind arestul la domiciliu sau, puțin probabil însă, cei doi ar putea fi cercetați în libertate.
Dacă Bîgiu va rămâne în arest preventiv, instanța va trebui să trimită în teritoriu o înștiințare în urma căreia Prefectura va emite un ordin de suspendare a președintelui Consiliului Județean Buzău.
În acest caz, consilierii județeni se vor întruni în ședință și vor vota, în mod secret, cine va prelua atribuțiile de conducere după suspendarea lui Bîgiu: liberalul Cristinel Romanescu sau social democratul Petre Emanoil Neagu.
Dacă va fi condamnat și trimis după gratii, Cristi Bîgiu își va pierde mandatul, situație în care buzoienii vor fi chemați la urne, mai devreme de termen, pentru a-și alege viitorul președinte al Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here