07-femeie_49dee0d823Centrul județean de Cultură și Artă Buzau a pregătit buzoienilor, cu ocazia Zilei Nationale, un spectacol de exceptie la care invitat de onoare este Grigore Leșe și Ansamblul Plaiurile Mioriței.

Tot cu ocazia Zilei României, la ora 11.30, pe scena amplasata in Parcul Crang, presedintele Consiliului Județean Buzău îi va premia pe artiștii populari Amelia Papazisu și Mircea Micu pentru titlurile de „Tezaure Umane Vii” obținute în această săptămână la Alba Iulia.

Ţesătoarea Amelia Papazisu, din comuna Beceni, şi creatorul de instrumente populare Mircea Micu, din Săruleşti, au primit titlurile de „Tezaure Umane Vii” în prezenţa ministrului culturii şi a reprezentantului UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) în România, în cadrul unei festivităţi organizate la Alba Iulia.

Prin acordarea titlului de “Tezaure umane vii – păstrători şi transmiţători ai culturii tradiţionale”, UNESCO încearcă să încurajeze statele membre să adopte măsuri prin care meşteşugarii să fie încurajaţi să păstreze şi să ducă mai departe tradiţiile din comunitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here