spitalul_judetean_buzau1_40742800

Conducerea Spitalului Județean Buzău se declară pregătită să facă față schimbărilor ce vor fi operate de la 1 mai cînd toate serviciile medicale vor fi oferite pacienților doar în baza cardului de sănătate. Spitalul a achiziționat cititoarele de carduri de care va fi nevoie în fiecare cabinet medical.

”Spitalul Județean Buzău a achiziționat din luna ianuarie 42 de cititoare de carduri, valoarea unui astfel de cititor este de 200 de lei, valoarea totală fiind de 8400 de lei. Fiind vorba despre o sumă mică nu a fost nevoie de licitație, s-a făcut testare de piață”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin. Sursa citată a precizat că cititoarele achiziționate sunt suficiente pentru buna desfășurare a activității medicale în cel mai mare spital buzoian.

Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.

Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare la 1 aprilie, în asistenţa medicală primară si in asistenţa medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale.

În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, pentru specialităţile clinice, cardul va fi utilizat la momentul acordării serviciilor medicale. În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile paraclinice utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se face, astfel: pentru analize de laborator, prezentarea cardului de sănatate se face la momentul recoltării probelor în punctele de recoltare proprii ale furnizoriilor de investigaţii paraclinice, iar pentru serviciile medicale paraclinice – investigaţii de radiologie, imagistică medicală, explorări funcţionale şi medicină nucleară – utilizarea cardului se face la momentul efectuării investigaţiilor.

În caz de spitalizare continuă, utilizarea cardului se face la internarea şi externarea din spital, cu următoarele excepţii: la internare dacă este o urgenţă medico-chirurgicală şi în caz de transfer de la un spital la altul.

Pentru furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, respectiv îngrijiri paliative la domiciliu, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se face în fiecare zi în care se acordă îngrijiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here