Singurul medic internist al Spitalului Nehoiu, dr. Rodica Frunză, s-a pensionat şi niciun alt medic cu această specialitate nu s-a arătat interesat până acum să preia postul eliberat de aceasta. Din acest motiv, riscul închiderii acestei unităţi sanitare care deserveşte o zonă de 50 km, cu peste 50.000 de locuitori, este unul real.

Potrivit conducerii spitalului, medicul Rodica Frunză s-a pensionat, dar continuă să lucreze la Spitalul Orasenesc Nehoiu cu contract de prestări servicii. Aceasta a anunta, insa, ca incepand cu 1 ianuarie 2017 isi va incheia definitiv activitatea. Pentru unitatea spitaliceasca este extrem de greu sa atraga medici titulari, chiar daca in ultimii doi ani s-au tot organizat concursuri.

Managerul Spitalului Nehoiu spune că  va acorda medicilor care se decid să vină să lucreze la unitatea sanitară pe care o conduce primă de instalare şi le va asigura locuinţă în localitate, cu sprijinul Primăriei.

La Spitalul Orăşenesc Nehoiu, cu o capa­citate de 130 de paturi, sunt doar cinci medici titulari, iar alţi opt sunt cu contracte de prestări servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here