primar colti se uita la alunecare14 localitati din judetul Buzau vor primi sprijin pentru refacerea drumurilor afectate de inundatiile de anul trecut. Decizia a fost luata in sedinta de Guvern de ieri. In total , in tara, vor fi aproximativ 700 de localitati rurale care vor primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Potrivit Executivului, lista a fost intocmita pe baza datelor colectate de Ministerul Administratiei si Internelor, prin intermediul prefectilor, urmand ca refacerea infrastructurii afectate sa se desfasoare prin Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara a precizat ca au fost efectuate o serie de modificari asupra PNDR pentru a permite finantarea lucrarilor de refacere a infrastructurii rurale afectate de inundatii, dupa ce ministerul a solicitat, in acest sens, sprijinul Comisiei Europene, in iulie anul trecut.

Astfel, Programul National de Dezvoltare Rurala a fost modificat in sensul introducerii a doua submasuri pentru care s-a propus o alocare publica de 218,4 milioane euro pentru investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010 si lucrari de refacere si conservare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor.

O comuna care depune un proiect pentru investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010 din cadrul PNDR nu mai poate depune documentatie de decontare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene si, in mod similar, o comuna care depune documentatia pentru decontare sau finantare din Fondul de Solidaritate al UE nu este eligibila si nu poate depune proiect pentru a obtine sprijin si prin PNDR.  Sprijinul public, comunitar si national, acordat va fi de pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile, iar valoarea totala eligibila a proiectului nu trebuie sa depaseasca 1,5 milioane euro/proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here