acUn buzoian stă cu sufletul la gură, după ce stomatologul la care își trata dantura i-a scăpat pe gât un ac folosit la obturarea canalelor nervoase. Speriat, pacientul a mers imediat la secția de urgențe a Spitalului Județean însă medicii de aici l-au trimis acasă și i-au spus că obiectul metalic va ieși pe cale naturală, fără să fie nevoie de intervenție chirurgicală.  Răzvan Ghibirdic a mers la policlinica stomatologică din Buzău, pentru a-și continua lucrarea la o măsea. În timp ce medicul (Ion Zahiu) îi obtura un canal, pacientul s-a trezit cu un obiect ascuțit în gât.


Răzvan Ghibirdic spune că : ”Am fost de dimineață, am intrat îm cabinet cu o radiografie, ne-am uitat amândoi pe ea. M-am suit pe scaun iar de la o obturație de canal mi-a scăpat acul pe gât. A încercat cu o pensetă să îl tragă apoi mi-a spus să beau apă și să încerc să îl înghit. Am întrebat să îmi recomande un medic și mi-a zis să merg la urgențe

La sfatul stomatologului, pacientul a mers la Urgențe Spitalului Județean pentru o radiografie. Pe film, acul de trei centimetri apărea undeva în zona stomacului dar cu toate acestea, medicii l-au trimis pe tânăr acasă. Răzvan Ghibirdic a revenit la stomatolog însă acesta își închisese între timp cabinetul.

Pacientul care a înghițit acul stomatologic consideră că viața i-a fost pusă în pericol,  mai ales că a aflat de la câțiva medici că în astfel de cazuri există probabilitatea ca obiectul ascuțit să perforeze pereții intestinelor. Victima neglijenței medicului stomatolog a contactat déjà un avocat.

Răzvan Ghibirdic este supărat și pe medicii spitalului județean, care l-au ignorat timp de mai multe ore, deși situația sa se putea agrava de la o clipă la alta. Cu greu a reușit să obțină de la spital nu numai atenția cuvenită, ci și radiografia necesară folosirii ei ca probă într-un viitor litigiu. Reprezentanții spitalului nu au dorit să comenteze pe marginea acestui caz, afirmând doar că ”pacientul a refuzat internarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here