Conform siteului stiripesurse.ro, Ministrul de Interne a publicat marți un Ordin prin care structuri-cheie aflate în coordonarea sa, printre care Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI, fostul Doi și-un sfert), Direcția Generală Anticorupție (DGA) și Corpul de Control al Ministrului, vor trece în coordonarea secretarului de stat pentru ordine și siguranță publică, funcție ocupată în prezent de Bogdan Despescu.

Potrivit Ordinului, Marcel Vela renunță la toate structurile pe care le avea în coordonare. Șeful Internelor va rămâne să coordoneze „la nivel strategic” întreaga activitate a MAI.

Secretarul de stat Bogdan Despescu primește astfel puteri mari și va coordona următoarele structuri:
Departamentul de Informații și Protecție Internă;
Direcția Generală Anticorupție;
Corpul de Control al Ministrului;
Poliția Română;
Jandarmeria Română;
Poliția de Frontieră Română;
Inspectoratul General pentru Imigrări;
Agenția Națională Antidrog;
Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane;
Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date;
Direcția Audit Public Intern;
Direcția Informare și Relații Publice;
Unitatea de Politici Publice;
Direcția Generală Management Operațional.

1 COMENTARIU

 1. In primul rand, LA MULTI ANI, tuturor cititorilor acestei publicatii si, nu in ultimul rand, al celor care asigura aparitia sa.
  Pana mai acum, acest tanar chesteor era trecut pe linia moarta de catre un ministru de interne al unui guvern care nu de mult timp a fost demis. De ce a fost demis, mai tine minte cineva?
  Iata ca astazi s-a gasit omul potrivit pentru atributii practic dublate, dar de alt ministru de interne, unul liberal, care vad ca are alta viziune.
  Eu cred totusi in profesionisti, iar acest buzoian, care a ajuns in varful ierarhiei profesionale, este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului si sper ca in noua sa functie sa demonstreze ca asa este.
  Romania nu isi poate permite la nesfarsit alba-neagra cu oamenii care chiar stiu meserie, numai pentru ca nu raspund comenzilor politrucilor; acest lucru trebuie sa inceteze si astfel de oameni sa inteleaga ca trebuie sa se apuce de treaba responsabil nu pentru un guvern, sau un ministru, sau mai cine stiu eu ce nabab local sau central, ci pentru interesul general, al tuturor romanilor.
  |i dresc dlui Despescu succes in noua functie, cu noua echipa si sa demareze un proces serios de organizare a muncii astfel incat oamenii acestei tari sa poata trai, munci, iubi si educa copii in liniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here