Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, pentru absolvenții de clasa a VIII-a cu prima probă, examenul de Limba și literatura română. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat înainte de începerea probei de examen, că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță.

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3.

Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a spus Monica Anisie, la la Digi24.

Întrebată despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii anteriori, ministrul Educației a răspuns: „Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

Elevii au intrat în examen la ora 9:00, proba durează două ore, iar elevii pot ieși din examen după o oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here