Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter a fost înregistrat de specialiști, în dimineața zilei de vineri. Seismul este al patrulea din ultimele trei zile, după ce România a resimțit cea mai puternică mișcare tectonică din acest an.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter a fost înregistrat de specialiști, în dimineața zilei de vineri. Seismul este al patrulea din ultimele trei zile, după ce România a resimțit cea mai puternică mișcare subterană din acest an.
Seismul a avut loc la ora 4.57 dimineața și s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău. A fost vorba despre un cutremur de adâncime, care a fost înregistrat la 123 de kilometri sub nivelul solului.
Institutul Național pentru Fizica Pământului transmite că localitățile care s-au aflat în apropiere de epicentrul cutremurului au fost Nehoiu (18km), Mizil (46km), Covasna (50km), Buzău (50km), Întorsura Buzăului (52km).
Joi după-amiază, un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs în județul Buzău, la 150 de kilometri adâncime, la ora 14.44.

Un seism cu magnitudinea 3,9 s-a produs, la ora 3 şi 45 de minute, în Marea Neagră, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Mişcarea telurică a fost localizată la o adâncime de 30 de kilometri.
Cutremurul submarin urmează celui de magnitudine 4,5 produs joi în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 145 de kilometri, şi care a fost resimţit în mai multe oraşe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here