batrana_14592700Situatie disperata in localitatea buzoiana Sageata. Oamenii sunt complet izolati, nu au curent electric de 24 de ore si li s-au terminat proviziile. In satul Bordusani, locuit in mare parte de batrani, oamenii sunt disperati. Nu mai au paine, la magazine nu se mai gaseste nimic si au ajuns sa topeasca zapada ca sa aiba ce bea. Zapada este déjà la jumatatea caselor si oamenii se tem ca daca va mai ninge vor muri in cae fara sa ii poata salva cineva.

“Suntem disperati. De vineri noapte suntem izolati. Deja nu se mai vad gardurile, viscoleste, ninge puternic  iar daca o mai tine tot asa maine dimineata ne vom trezi cu casele acoperite de zapada. Tinerii au reusit sa iasa din case, dar batranii nu mai pot. Fantanile sunt acoperite cu zapada, topim zapada ca sa avem apa de baut, la animale nu mai putem ajunge, iar de mancare si paine nu se mai pune problema. La magazinele din sat nu se mai gaseste apa, faina, malai, drojdie si nici alimente nu prea mai sunt. Nu mai avem baterie la telefoane, nici nu mai stim incotro sa sunam sa vina cineva sa ne repare macar reteaua electrica”, ne-a declarat Nicu Mircea, un localnic din satul Bordusani, comuna Sageata.

Oamenii din Sageata sunt multumiti ca deocamdata nu au nevoie de asistenta medicala dar sunt disperati din cauza izolarii. Cei mai batrani dintre localnici nu mai pot iesi din casa nici macar pentru a-si adduce lemne pentru foc. Oamenii spun ca situatia la ei in comuna este mai grava decat in urma cu doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here