Angajatul cercetat de procurori pentru că nu s-ar fi izolat la domiciliu, deși ar fi intrat în contact cu o peroană depistată cu coronavirus, apoi ar fi mers la muncă, la Direcția de Sănătate Publică, deși a avut rezultat pozitiv la un test de Covid-19, ar fi chiar șefa Departamentului Epidemiologic, dr. Carmen Scîntei, ne-au precizat surse din cadrul instituției.

Deschiderea dosarului a fost anunțată, astăzi, printr-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău:

„La data de 05.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prevăzută de art.  352 alin. 2 Cod penal.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus.

Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here