Cel puţin zece elevi sunt absenţi de la ore, cel putin doi dintre ei fiind internaţi în spital, după ce ar fi consumat aceleaşi produse alimentare. Specialişti de la Direcţia de Sănătatea Publică Buzău se află în şcoală pentru a prelua probe.

Situaţia de la Şcoala nr. 11 a fost semnalată reprezentanţilor DSP astăzi de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Circumstanţele în care s-a produs toxiinfecţia sunt încă neclare, însă se pare că ar fi vorba despre o masă servită şcolarilor de către un serviciu de catering.

UPDATE Inspectorii de la Directia de Sanatate Publica au mers la Scoala 11 de unde au prelevat probe alimentare. Dupa ce vor veni rezultatele de laborator, medicii vor stabili daca este vorba de o toxiinfectie alimentara. DSP nu exclude nici varianta ca boala copiilor sa fie cauzata de rotavirus, care a provocat numeroase imbolnaviri in randul copiilor in ultima perioada.

Simptomele s-au manifestat la 12 din cei 39 de copii, toti elevi la clasa zero in program step by step, care au consumat mancarea livrata de o firma de catering din municipiul Buzau. Doi dintre ei au ajuns la Sectia de Boli Contagioase a Spitalului Judetean, dar nu au ramas internati. Un alt copil a fost ingrijit de medicul de familie, altii au ramas la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here