bunVirgil Iacob, tânărul în vârstă de 30 de ani, din Buzău, victima unui grav accident rutier întâmplat duminica trecută la Vălenii de Munte, are, în continuare, nevoie de transfuzii de sânge din grupa AB4 cu RH negativ.

După lansarea apelului în presă şi pe site-uri de socializare, vineri, la Centrul de Transfuzii Sanguine au donat sânge aproape 30 de prieteni şi cunoştinţe ale tânărului, dar şi oameni de bine care au manifestat solidaritate cu tânărul rănit în accidentul de motocicletă.

Din sângele donat vineri, specialiştii de la CTS Buzău au reuşit să trimită la Bucureşti doar 4 pungi cu lichid vital compatibil, şi asta deoarece doar 4-5 persoane au avut sânge din grupa de care are nevoie Virgil (“Bujie”, cum îi spun prietenii). Întreaga cantitate a fost deja folosită pentru o altă intervenţie chirurgicală la care a fost supus tânărul în week-end.

O nouă operaţie este programată pentru marţi, 20 mai, iar cum intervenţia este condiţionată de o nouă transfuzie, este necesară o nouă cantitate de sânge.

Aşadar, cei care au grupele AB 4 sau 01 cu RH negativ şi vor să întindă o mână de ajutor unui tânăr aflat într-o situaţie medicală dificilă, pot merge astăzi să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Buzău, unde trebuie să specifice că vor să doneze lichid vital pentru Virgil Iacob, internat la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Duminica trecută, în timp ce se afla împreună cu prietena lui la Vălenii de Munte, o mașină le-a frânat brusc în față. Nu mai avut timp să oprească şi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit violent de o mașină venită din față.

Prietena lui a scăpat cu răni minore, însă tânărul de 30 de ani s-a ales cu fracturi de gambă, tibie şi peroneu şi a pierdut mult sânge până când medicii de la Spitalul Judeţean Ploieşti l-au stabilizat.

În urma operaţiei care a durat opt ore, medicii au reuşit să îi salveze piciorul stâng. Marţi dimineaţă a fost transferat la “Floreasca” unde a mai suferit o operaţie, medicii reuşind să îi refacă din vasele de sânge care irigau unul dintre picioare şi apoi, joi aseară, a intrat într-o operaţie, reuşindu-se să i se refacă şi cel de-al doilea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here