bunVirgil Iacob, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Buzău, are nevoie urgent de transfuzii de sânge dintr-o grupă rară. Tânărul, implicat duminica trecută într-un accident de motocicletă la Vălenii de Munte, a suferit multiple fracturi la gambă, tibie şi peroneu şi a pierdut mult sânge până când medicii de la Spitalul Judeţean Ploieşti l-au stabilizat. În urma operaţiei care a durat opt ore, medicii au reuşit să îi salveze piciorul stâng. Marţi dimineaţă a fost transferat la Floreasca unde a mai suferit o operaţie, medicii reuşind să îi refacă din vasele de sânge care irigau piciorul unul şi apoi aseară a mai intat în operaţie reuşind să îl refacă şi pe cel de-al doilea.

Virgil (BUJIE cum îi spun prietenii) are o grupă rară de sânge – AB 4 cu RH negativ, grupă foarte rară şi care este, din fericire, compatibilă cu grupa 01 cu RH negativ.

Aşadarl, cei care au grupele AB 4 sau 01 şi vor să întindă o mână de ajutor unui tânăr aflat într-o situaţie medicală dificilă, pot merge să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Buzău, unde trebuie să specifice că vor să doneze lichid vital pentru Virgil Iacob, internat la Spitalul Floreasca din capitală. 

Cei de la Buzău au trimis joi ultimele două pungi cu AB4 RH NEGATIV şi nu a fost suficient. Următoarea operaţie este marţi, 20 mai, iar pentru intervenţia chirurgicală este necesară o nouă cantitate de sânge.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here