taxe impozite
Taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate în 2016, a declarat primarul Constantin Boşcodeală. Acesta a precizat însă că vor fi introduse şi taxe noi, precum impozitul pe terenul aferent sau taxa specială ecologică pentru persoanele care nu au contracte cu firma de salubritate.

”În 2016, taxele nu se majorează, rămân la fel. Suntem unul din cele opt municipii reşedinţă de judeţ care vor avea aceleaşi taxe ca anul trecut. Am ales procentul de 0,08 din valoarea construcţiilor. În acelaşi timp am micşorat impozitele pentru persoanele juridice de la 1,5 la 1,3%. În privinţa taxelor şi impozitelor, cetăţenii să se aştepte la aceleaşi taxe sau chiar mai mici pentru că se calculează altfel”, a declarat recent primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală. Edilul a mai precizat că pentru autoturisme buzoienii vor plăti în 2016 aceleaşi taxe ca anul trecut.
De asemenea, el a spus că vor fi introduse şi taxe noi.

”În privinţa noilor taxe, impozitul pe terenul aferent şi valoarea acestuia este de 5 lei, însă valoarea clădirii cumulată cu valoarea terenului ajung la cel mult aceeaşi valoare ca anul trecut. (…) Se instituie taxa specială ecologică, datorată de către utilizatori persoane fizice şi persoane juridice în cazul prestaţiilor de care aceştia beneficiază individual, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare din municipiul Buzău, taxă care se stabileşte după cum urmează: 10 lei pe lună de persoană, pentru persoane fizice; 80 lei pe lună metrul cub, pentru persoane juridice. În acest scop, operatorul serviciului de salubritate va comunica lunar Direcţiei Tehnice a Primăriei Buzău lista cu persoanele fizice şi juridice fără contract de salubrizare, listă care ulterior va fi transmisă Direcţiei Economice pentru dare în debit şi executare. Această taxă de salubritate va fi fixată doar celor care nu au contracte de salubritate. Primăria în loc să mai plătească din banii municipalităţii ridicarea gunoiului menajer şi a depozitelor accidentale de gunoi se va face din această taxă”, a mai spus Boşcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here