OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţişti din cadrul Biroului Poliției de Proximitate de la Poliția Municipiului Buzău și elevi aflați în practică au depistat în zona centrală a municipiului un buzoian de 69 de ani care oferea spre vânzare țigări de diferite mărci.
Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că buzoianul avea într-un autoturism peste 800 de pachete de țigări, de diferite mărci, fără banderole de marcaj.
Întreaga cantitate de ţigarete – 16.260 a fost indisponibilizată, valoarea capturii fiind estimată de poliţişti, conform metodologiei de calcul, la aproximativ 7.300 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat urmează a fi stabilită de organele fiscale competente.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și „deținerea de către o persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false” fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr.86/2006 Codul Vamal și Legea nr.227/2015 Codul Fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here