mascatiUn număr de 14 persoane suspectate că au obligat mai multe tinere şi minore să se prostitueze în România şi în Italia au fost reţinute, după percheziţii făcute joi în Bucureşti şi Ilfov, şi vor fi prezentate Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă. Persoanele reţinute ar face parte dintr-o grupare infracţională formată din 18 membri, specializată în trafic de persoane, respectiv trafic de minori, arată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit anchetatorilor, gruparea acţiona atât în România, la Bucureşti şi în judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Dâmboviţa şi Olt, cât şi pe teritoriul Italiei, respectiv în Milano.În perioada 2009 – 2012, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore, pe care le-ar fi obligat ulterior, prin ameninţare, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, banii încasaţi fiind împărţiţi între ei. Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul anunţurilor postate pe internet sau victimele erau „predate” contra cost altor persoane, în vederea exploatării sexuale. Ulterior, aceste victime erau transportate în Italia şi exploatate sexual stradal, în zona oraşului Milano, conform sursei citate.

Gruparea a fost anihilată de procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Giurgiu, Dâmboviţa precum şi Jandarmeriei Române.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here