cabluri-stilpi

Polițiștii din Buzău au dat de urma unor indivizi specializați în furturi de cablu. Este vorba despre doi tineri de 28 și 35 de ani din Cernătești, care au la active mai multe astfel de fapte.
”În urma activităţilor desfăşurate de polițiștii din cadrul Secției 6 poliție rurală Merei au fost identificați și prinși principalii bănuiți de comiterea unui furt de cablu de comunicații subteran, doi tineri de 28 și 35 de ani, ambii din comuna Cernătești. Fapta, înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuți, a fost sesizată în luna martie a.c., de către un buzoian de 51 de ani, angajat al unității păgubite. Din cercetările efectuate de poliţişti încă de la momentul sesizării a rezultat că bănuiții ar fi sustras aproximativ 600 metri cablu de comunicații subteran prejudiciul fiind estimat la aproximativ 3800 lei. În urma analizării materialului probator administrat de polițiști, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuiților”, au transmis polițiștii buzoieni.
Aceiași indivizi din Cernătești mai au și alte ”bube-n cap”. În luna iulie a acestui an, cei doi împreună cu un al treilea consătean, au fost arestați preventiv în Vrancea, după ce au fost prinși la furat de cablu telefonic, în localitatea Dumitrești-Vrancea. Indivizii au furat 250 de metri de cablu, lăsând întreaga comună fără telefonie. Iar aceasta nu era singura faptă comisă de acest gen, hoții din Cernătești recunoscându-și în arest și alte infracțiuni comise, de aceeași natură.
După ce fură, hoții incendiază cablul și sustrag din el cuprul pe care apoi îl vând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here