epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Toate cadrele medicale care își desfășoară activitatea în Spitalul Județean de Urgență Buzău vor fi testate pentru a se depista dacă sunt purtătoare ale COVID-19. Anunțul a fost făcut de către șeful Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit acestuia, pentru testarea cadrelor medicale de la spitalul buzoian se vor utiliza teste rapide. În acest fel, managerii unității sanitare vor avea o situație epidemiologică destul de clară, vor putea evalua riscurile și vor lua măsuri pentru stoparea răspândirii virusului.

La finele săptămânii trecute, Consiliul Județean a aprobat de urgență alocarea a 1,3 milioane de lei pentru achiziția de echipamente de protecție și de medicamente pentru Spitalul Județean de Urgență. Donații au venit și din mediul privat, într-un efort conjugat pentru limitarea dezastrului provocat de coronavirus.

Totodată, accesul în spital a fost limitat și se tratează doar cazurile urgente. La intrarea în unitate au fost instalate două corturi pentru efectuarea triajului epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here