Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității, a ajuns ieri la Penitenciarul București-Rahova, unde a fost adus de polițiști de la locuința sa. Aici au avut loc proceduri de identificare, verificare a dosarului cu documentele legale, însemnând mandatul de executare a pedepsei închisorii, celelalte documente de identificare, după care urmează încarcerarea. După încarcerare urmează perioada de carantinare-observare, ce durează 21 de zile. La sfârșitul acestei perioade se stabilește regimul de executare a pedepsei închisorii și de asemenea penitenciarul în care o execută”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului București-Rahova, Gabriela Livadariu.

Ea a precizat că la Penitenciarul Rahova se vor face evaluări medicale, psihologice, educaționale și de asistență socială a lui Vișinescu, potrivit legislației. „Se informează despre executarea pedepsei, se aduc la cunoștință Legea de executare a pedepselor și celelalte documente ce reglementează drepturi, îndatoriri, norme interne, de asemenea, toate prevederile legate de regimurile de executare a pedepsei închisorii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității, a fost luat de polițiști miercuri de la locuința sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova. El a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here