ionita
Medicii din Spitalul Județean fac demersuri pentru a ajunge să stea față în față cu ministrul Sănătății, pentru a-i putea spune acestuia problemele cu care se confruntă și revendicările pe care le au, cereri care, dacă nu vor fi rezolvate, i-ar putea determina să-și dea demisia în bloc.
De asemenea, halatele albe speră să ajungă la discuții cu premierul Victor Ponta, într-un viitor apropiat.
Reamintim, marți, o delegația din Spitalul Județean Buzău a mers la Consiliul Județean unde i-a înmânat șefului instituției o listă cu revendicări. Medicii vor salarii mai mari, condiții mai bune de muncă, gărzi și sporuri plătite în funcție de salariile mărite, plata navetei și prime de instalare de trei ori mai mari față de cele actuale.
”Medicii ne-au adus la cunoștință doleanțele pe care le au, există o problemă legislativă care se referă la salarizarea lor și celelalte condiții ale medicilor la nivel de țară, noi executivul Consiliului Județean am luat act de mai multă vreme de protestul lor și deja am trimis o întâmpinare către minister”, a declarat șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Sursa citată a adăugat că va cere la București modificarea legii pentru ca miniparlamentele județene, care patronează spitalele, să poată interveni legal în salarizarea cadrelor medicale.
În prezent, Consiliul Județean poate dirija cheltuielile de capital și investițiile într-un spital, însă nu și ce ține de salarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here