copii1

UPDATE: Alti doi tineri, in varsta de 17, respectiv 19 de ani, au fost internati in aceasta dupa amiaza la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau. Ei aveau febra, simptome de greata si spuneau ca îi doare stomacul. Tinerii spun că au mâncat de la un cunoscut fast food din oras dupa care au mâncat mazare gatita de ei la Scoala din Fundeni.

UPDATE:Adolescenta internată în secția Boli Infecțioase are 17 ani și a ajuns la spital la Pediatrie unde a fost diagnosticată cu sindrom de deshidratare acută. Cei trei fac parte dintr-un grup de 16 voluntari aflați la Fundeni Zărnești la invitația primăriei Zărnești, în cadrul unei acțiuni pe care instituția și școala din localitate o derulează în parteneriat cu Asociația Tineri pentru România din Belgia. Tinerii, cu vârste între 15 și 19 de ani, erau în comună de două săptămâni și participă la ecologizarea unor zone și desfășoară diverse acțiuni educative cu copii din comună.

Urmau să-și încheie activitatea vineri. Joi au dorit să mai viziteze Buzăul încă o dată și ar fi mâncat la un fast-food. Tinerii le-au povestit medicilor de la Spitalul Judeţean că  seara, au mâncat mazăre preparată chiar de ei din câteva conserve cumpărate de la un supermarket.Ulterior, tânăra de 17 ani a acuzat dureri de stomac, grețuri și vărsături și a ajuns miercuri seară la spital. Joi, alți doi colegi au avut nevoie de intervenția medicilor, dar nu au dorit să rămână internați.

 

Toxiinfecţie alimentară la Fundeni – Zărneşti, într-un grup de 16 copii din Belgia.

O adolescentă este internată în secţia Contagioase, iar alți doi colegi au ajuns cu salvarea la spital în această după-amiază, prezintă simptomatologie mai deosebită, dar refuză internarea, potrivit DSP. Sunt monitorizaţi de către medicul de familie în prezent. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, potrivit reprezentanţilor DSP.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here