mascati1

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins astăzi la locuinţele a două persoane, suspectate că au racolat şi exploatat sexual două tinere, pe raza municipiului Buzău. Unul dintre suspecţi a fost reţinut.

 Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, cu sprijinul Departamentului  de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 28 de ani şi a soţiei acestuia, în vârstă de 21 de ani, din comuna Berca, suspectaţi de trafic de persoane. Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada aprilie – iunie 2012, au racolat, transportat în Cipru şi exploatat sexual pe teritoriul acestei ţări o buzoiancă de 22 de ani, activitatea infracţională fiind continuată pe raza municipiului Buzău, după reîntoarcerea în  ţară. De asemenea, cei doi soţi ar mai fi recrutat, găzduit şi exploatat sexual pe raza municipiului Buzău şi o adolescentă în vârstă de 17 ani, banii obţinuţi fiind însuşiţi de membrii grupării şi ulterior folosiţi în achiziţionarea de bunuri şi a unui autoturism. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri şi înscrisuri şi au  indisponibilizat un autoturism şi alte bunuri.

 În urma probatoriului administrat în cauză, a fost luată măsura reţinerii împotriva suspectului de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi asociere în vederea comiterii acestor fapte, urmând a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Împotriva suspectei şi a tinerei de 22 de ani a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea, soţia suspectului fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi asociere în vederea comiterii acestor fapte, iar cealaltă tânără sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here