Ieri, 24.01.2021, ora 08:15, prin sistemul unic 112 a fost primit un apel de urgență ce semnala un incendiu izbucnit la o locuință pe raza localității Bîsceni de Sus, comuna Calvini, judetul Buzau. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Staței de Pompieri Mărunțișu. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperiș cu o suprafață de aproximativ 300 m2 și interior cu posibilitate de extindere la alte corpuri de clădire, în continuare acționându-se pentru localizarea și lichidarea incendiului, acesta fiind stins în limitele găsite.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Pe timpul acțiunilor de stingere, tatăl proprietarului, în vârstă de 82 de ani, a fost găsit, din păcate, decedat.” , precizează Biroul de Presă al ISU Buzău.  

Potrivit aceleiași surse, în weekend, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 84 de evenimente, după cum urmează:

  • 2 intervenții ce au constat în stingerea incendiilor;
  • 42 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 31 activități de control;
  • 9 alte situații.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here