autobuz

Sunt șanse ca societatea de transport în comun Trans-bus să-și reînnoiască parcul auto. Opoziția din Consiliul Local Municipal propune printr-un proiect elaborat de consilierul liberal Constantin Ionescu achiziționarea prin leasing a 20 de autobuze noi. În acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre care ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna aceasta, dar asta în situația în care va trece și de comisiile de specialitate din CLM.
Conform proiectului inițiat de liberalul Constantin Ionescu, „contractul de leasing financiar urmează a fi perfectat în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările și completările ulterioare și a Normelor de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 925/2006.
Potrivit proiectului depus de liberali şi reprezentanţii PP-DD în Consiliul Local Municipal , valoarea contractului de leasing financiar este de 3.500.000 euro, cu o durată de 5 ani şi un număr de 60 rate leasing (inclusiv T.V.A., dobînzi, comisioane, asigurări şi alte taxe aferente). Efortul financiar pe care îl presupune contractul de leasing ar urma să fie susţinut din bugetele proprii ale municipiului Buzau aferente anilor financiari 2015 – 2020, unde ar trebui să fie prevăzute sumele destinate Societăţii Comerciale “Trans -Bus” S.A. Buzău sub forma de subvenţii pentru investiţii, sume necesare rambursării ratelor de leasing. În acest sens capitalul social al Trans-Bus se va majora cu valoarea autobuzelor achiziţionate prin leasing financiar, mai putin taxa pe valoarea adăugată dedusă de societatea aflată în subordinea Primăriei, care va fi compensată cu subvenţia prevazută de lege pentru cheltuieli de exploatare, de la data dobîndirii dreptului de proprietate.
Proiectul depus la registratura Consiliului Local Municipal în vederea aprobării a fost inițiat de consilierul liberal Constantin Ionescu și semnat de toți cei 6 consilieri liberali și de cei doi aleși ai PP-DD întrunind astfel numărul de semnături necesar pentru a fi supus dezbaterii plenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here