Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in Bucuresti, marti, 12 mai 2009. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dan Marinescu

O săptămână de controale a autovehiculelor pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Asta anunță polițiștii de la Serviciul Rutier. Activităţile vor fi desfășurate simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Acțiunea se va desfășura pe parcursul săptămânii 14-20 octombrie și va fi coordonată de Direcţia Rutieră a Poliţiei Române. În toate județele țării vor fi verificați soferii autovehiculelor de transport public de persoane mai mari de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cele 7 zile, și la nivelul județului Buzău controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here