Trei cutremure au fost înregistrate în decurs de o oră, în noaptea dinspre joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, cel mai puternic având o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul cutremur a fost înregistrat vineri, la ora 00:18, ora României, şi s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, având o magnitudine de 2,6 pe scara Richter, la o adâncime de 122 km. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti (43km), Râmnicu Sărat (49km), Nehoiu (49km), Panciu (51km) şi Buzău (53km).

24 de minute mai târziu, un alt cutremur a fost înregistrat tot în judeţul Vrancea, având aceeaşi magnitudine, de 2,6 pe scara Richter. Seismul a avut în apropierea oraşelor Nehoiu (34km), Covasna(44km), Întorsura Buzăului (55km), Târgu Secuiesc (56km) şi Slănic-Moldova (57km).

Cel de-al treilea cutremur şi cel mai puternic a avut loc la ora 01:25, producându-se în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, la o adâncime de 114 kilometri. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (26km), Buzău (49km), Mizil (51km), Covasna (51km) şi Întorsura Buzăului (56km).

Cel mai puternic cutremur de la începutul anului şi până acum a avut loc în data de 9 ianuarie, în judeţul Buzău, având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here