„Astăzi, 21 noiembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 5875;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4303;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 146;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 1292;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 1259.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 96 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (68 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 2 și 90 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate trei decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 144: pacient în vârstă de 62 de ani este confirmat cu SARS CoV-2 la un laborator privat de analize. Pe fondul agravării stării de sănătate, este internat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială, ateroscleroza arterelor.
– DECES NR. 145: pacient în vârstă de 48 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea pacientului se agraveaza progresiv și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat nou descoperit.
– DECES NR. 146: pacient în vârstă de 72 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzau cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.” , informează Prefectura Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here